Виртуален хостинг - Хост Варна
Хостинг Варна

НАЧАЛОРЕГИСТРАЦИЯУСЛУГИПОЛЕЗНОКАТАЛОГКАРТА НА САЙТАНАКРАТКОКОНТАКТИПОЛЕЗНО

Хостинг

Виртуален
хостинг


Домейн

Домейн име

База данни


Виртуален хостинг

Виртуален хостинг е когато на един и същ сървър се поместват повече от един уебсайт. Действителният брой на уебсайтовете зависи от броя на посетителите - използваните ресурси на сървъра и в частност общо заето пространство и общ месечен трафик. Като се има предвид мощността на съвременните процесори, понякога на един сървър се хостват стотици уебсайтове.

Предимство на виртуалния хостинг е, че позволява на хората и фирмите без да влагат излишни финансови ресурси, да имат свое представителство в Интернет не по-лошо от представяне чрез собствен сървър.

В сравнение със собствения сървър, общият хостинг е със значително по-малки разходи, като в някои случаи цената за хостинг е толкова ниска, че подтиква към замисляне за качеството на предлаганата услуга.

Виртуален хостинг - проблеми

Претоварване на сървъра

Това е един от най-честите проблеми, свързани с уеб хостинг на сайтове, като обикновено се появява при недобро управление на сървърните ресурси.

Също така е от важните проблеми на които трябва да се обърне внимание при избора на хостинг. Ако купувачът предварително знае какво търси и не прави компромиси с цената за сметка на качеството, ще получи добро представителство в Интернет.

Предимства на споделения хостинг

Като начало, това е ниската цена. В продължение, на клиента не се налага да управлява сървъра, при положение че управлението на сървър е сложна работа и трябва да се изпълнява от професионалисти.

За повечето потребители единственият начин е да ползват виртуален хостинг, при положение че мнозина дори не са чували за други видове хостинг. Мнозинството потребители възприемат споделения хостинг просто като хостинг и навярно така ще бъде още дълго време.

Заключение

Без значение от недостатъците е ясно, че споделеният хостинг ще се използва още дълго време. В настояще мнозинството уебсайтове използват виртуален хостинг, като причината е очевидна - един виртуален хостинг има повече предимства, отколкото недостатъци. Ако даден уебсайт не е прекомерно голям за да му е необходима цялата мощност на компютъра и обемът на сървъра, то споделеният хостинг е най-доброто решение.

Хост Варна - hostvarna

Виртуален хостинг

ХОСТИНГ ВАРНА
ПРОВЕРИ ЗА СВОБОДЕН
ДОМЕЙН
 Домейн име:
www.