Хостинг - Хост Варна
Хостинг Варна

НАЧАЛОРЕГИСТРАЦИЯУСЛУГИПОЛЕЗНОКАТАЛОГКАРТА НА САЙТАНАКРАТКОКОНТАКТИПОЛЕЗНО

Хостинг

Виртуален
хостинг


Домейн

Домейн име

База данни


Хостинг

Определението хостинг услуги включва разполагането на хостинг сървър на файлове на сайт, база данни, поща, DNS. Хостинг сървърът трябва да разполага с подходящ софтуер, който поддържа ефективността на базите данни, място където да се съхраняват файловете, поща и др. Необходимо условие за всеки хостинг сървър е постоянна високоскоростна връзка с Интернет.

С обслужването на хостинг сървърите се занимават специални компании - (Hosting provider) доставчик на хостинг услуги или уеб хостинг. Доставчикът на хостинг дава на своите клиенти част от дисковото пространство на сървъра, като осигурява свързаност с Интернет. При споделения хостинг (Shared Hosting) много сайтове са разположени на една машина. Всеки сайт си има собствен дял, което го отделя от другите. Това е най-евтината възможност за хостинг. Освен споделения (Shared) хостинг, хостинг за стандартни елементарни сайтове с малки потребности за ресурс, има и хостинг на виртуални сървъри (VDS, VPS, или виртуален частен сървър).

Видовете на най-разпространения, споделен хостинг, са платен и безплатен. Защо платеният хостинг е за предпочитане? На първо място, наличието на високо качество на обслужване и пълен набор от функции, нужни за изграждане и поддържане на сайт. Обикновено в безплатния хостинг липсва контролен панел за управление на хостинг акаунта, система за резервно копиране на данни и възможността да се пускат индивидуално настроени скриптове. Липсва криптирано предаване на данни (SSH), като обезателно присъства банерна реклама.

Има два вида хостинг - Unix / Linux хостинг и Windows хостинг. Коя от двете операционни системи да се използва се определя от сайта. Нормално, 95% от сайтовете използват Unix / Linux хостинг, защото Unix сървърите са по-надеждни и стабилни в работата. Коя от двете системи, Unix или Windows, да се избере? Unix хостинг - ако сайтът използва PHP и MySQL и Windows ако сайтът е изграден с ASP.

Какви са данните и критериите за избор и сравняване на хостинг?
Преди всичко това са количествени параметри:
- месечен трафик
- дисково пространство
- броя на сайтовете, които могат да бъдат поставени в един акаунт
- броя на FTP потребителите
- броя на базите данни
- брой на E-Mail кутии
- памет (RAM)
- процесорно време

Хост Варна - hostvarna

Хостинг

ХОСТИНГ ВАРНА
ПРОВЕРИ ЗА СВОБОДЕН
ДОМЕЙН
 Домейн име:
www.